FVD Vlaanderen kandidatenlijst Europees Parlement

 • Marcel de Graaff (62 jaar) - Lijsttrekker

  “Ik strijd met FVD vóór onze mensen en een welvarend Vlaanderen en strijd tegen de corrupte elite die onze cultuur kapot maakt door verarming, massamigratie en woke-indoctrinatie.”

  Marcel de Graaff, geboren in Rotterdam, is sinds 2011 actief in de politiek. De laatste 10 jaar is hij lid van het Europees Parlement. Mede daarom woont hij sindsdien in het mooie Vlaanderen. Hij neemt geen blad voor de mond om de burger te beschermen tegen de toenemende dwingelandij van de EU. Naast politiek zijn zijn passies; theologie, dat hij studeerde in Nijmegen, en het brouwen van bier (trippel).

 • Isabelle Claerhoudt (41 jaar)

  “Ik geloof dat fundamentele verandering noodzakelijk is op Europees niveau en daarom kies ik voor Forum voor Democratie, de enige partij die echt staat voor fundamentele verandering.”

  Isabelle heeft samen met haar man 3 kinderen, en woont met haar gezin in de prachtige grensstad Sluis. Ze is geboren en getogen in de Zwinstreek, in Brugge heeft ze de hotelschool gevolgd, en ze is al jarenlang zelfstandig ondernemer. Je kan haar op zonnige dagen met haar gezin aan het strand terugvinden, ze houdt van de zee, de rust, de stilte, en het liefst met een uitzicht zonder horizonvervuilende windmolens. Daarnaast houdt ze van het bourgondische leven met vanzelfsprekend eerlijk eten van de boer.

 • Ellis van Aken (58 jaar)

  “Ik wil alles wat zo vanzelfsprekend is in het leven ook zo houden!”

  Ellis is oorspronkelijk afkomstig uit het prachtige West-Brabant. Het is inmiddels al 15 jaar geleden dat ze zich vestigde in het hart van Vlaanderen. Ze gelooft sterk in de kracht van verbinding tussen mensen binnen verschillende gemeenschappen. Of het nu gaat om familiebanden, vriendschappen, buurtinitiatieven of regionale betrokkenheid. Ellis zet zich vol overgave in voor het versterken van deze banden. Als toegewijde moeder van 7 kinderen en trotse grootmoeder van 3 kleinkinderen heeft ze een diepgewortelde passie voor zorg en familie.

 • Steven Devos (49 jaar)

  “Ik help mee aan de uitbouw van FVD in Vlaanderen, want Vlaanderen heeft een rechts, conservatief alternatief nodig, dat op meer gericht is dan enkel immigratiebeleid.”

  Steven studeerde geneeskunde en specialiseerde zich daarna in dermatologie. Zijn artsendiploma (MD) heeft hij behaald aan de Universiteit van Gent, en vervolgens heeft hij zijn doctoraatsdiploma (PhD) behaald in Nijmegen. Hij heeft 3 kinderen en woont en werkt als zelfstandig dermatoloog in Nieuwpoort aan de Vlaamse kust. Steven verwierf in Vlaanderen bekendheid vanwege zijn kritische houding tegenover het coronabeleid en ontvangt daardoor vaak nieuwe patiënten die op zoek waren naar een wakkere arts.

 • Vincent de Voogd (47 jaar)

  "Voor een écht vrij en veilig Vlaanderen is FVD de enige optie."

  Vincent groeide op onder de rook van Rotterdam, maar woont inmiddels al twintig jaar in Antwerpen. Hij werkt bij Volvo Trucks in Gent als adviseur, coördinator en trainer. Vrijheid, vrede en veiligheid, die nu zo onder druk staan, zijn voor hem van levensbelang. Vrijheid om te ondernemen zonder belemmerende klimaatmaatregelen, vrijheid van lichamelijke integriteit zonder QR-codes en veiligheid in alle straten van Vlaanderen. Zijn twee kinderen, geboren en getogen in Vlaanderen, vormen voor hem een extra inspiratiebron om zich in te zetten voor de enige partij die deze standpunten uitdraagt en verdedigt: Forum voor Democratie.

 • Simon de Craecker (30 jaar)

  "Voor een beter Vlaanderen: stem Forum voor Democratie!"

  Simon is van jongs af aan een stielman geweest, altijd kiezend voor een ambacht om vrijheid te ervaren. Hij voelde al vroeg dat hij vastzat in een systeem, met als eerste gedachte: ‘Ik moet hier weg’. Op 19-jarige leeftijd begon hij als zelfstandig lasser en hoefsmid. Hij stopte nooit en ging altijd door, ook toen het coronabeleid toesloeg. Vertrouwend op het sterke immuunsysteem zei hij direct nee tegen de angst die sommige collega's ervaarden. Als smid verwachtte hij meer opstandigheid, maar niets was minder waar. Daarom zet hij zich nu in voor FVD.

 • Lidewij de Vos (26 jaar)

  “Voor een Nederland én Vlaanderen dat weer haar eigen koers kan varen, zonder bemoeienis vanuit de EU.”

  Lidewij de Vos is biochemicus en behaalde een onderzoeksmaster in de neurowetenschappen te Rotterdam. Daarnaast studeerde ze af aan het conservatorium van Utrecht als violiste. Sinds 2021 werkt ze als beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie. Samen met Thierry Baudet schreef ze in 2023 het boek Niemand in de Cockpit - een stikstof case study. In het Europees Parlement wil zij zich dan ook inzetten voor de Vlaamse boeren, die net als de Nederlandse boeren gebukt gaan onder absurde stikstofregels en steeds verdergaande bemoeienis vanuit de EU.

Opvolgers

 1. Rebecca de Knegt
 2. Werner Niemegeers
 3. Brigitte Antolini
 4. Iem Al Biyati
 5. Pelle Koopman
 6. Chil Brant